dimecres, 12 de març del 2014

1.7 Internet

Què és?

L'internet és una xarxa globalitzada que serveix per compartir qualsevol informació digitalitza a partir d'aplicacions com el WWW, el correu electrònici d'altres sistemes per compartir fitxers. Utlitza la xarxa electrònica commutada, barrejant els troços cablejats i no cablejats. Usa el protocol ADSLque dedica més amplada de banda a les informacions que es reben que les que s'envien.

Utilitza les normes dels protocols TCP/IP.

-TCP és el protocol de control de transmissió. Aquest el que fa és que la informació es divideixi en paquets, s'envii i un cop rebuda es reordeni i es detectin les perdues i errors.

-IP: és el protocol que indica com s'han de moure els paquets d'un node a un altre.







Els paquets són el petit conjunt de bits en el que es divideix la informació. Tenen una capçalera, on hi ha la destinació i la cua, per detectar errors.

Els paquets quan s'envien, per molt que hagin d'anar al mateix lloc, poden prendre camins diferents, a això se li diu commutació de paquets.



WWW: Vol dir world wide web i són el conjunt de documents escrits amb llenguatge Html, que estan disponibles en linea i es pot passar d'una a l'altra per hipervincles o links.


El navegador: és el programa que et permet viatjar per les www. Els més utilitzats són el Google Chrome,l'opera, el safari, l'internet explorer i el Mozilla firefox.

Des de internet es poden accedir a molts serveis:

-Els WWW. (www.tv3.cat)

-Telèfon. Com skipe.

-Ràdio. Com catràdio.cat   

-TV. Com tv3 i tve.

-Correu electrònic.

-Compartir fitxers, com Bit Torrent.

-Videoconferències.

-N'hi ha d'altres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols opinar?