dimarts, 11 de març del 2014

1.5 Telefonia mòbil


  

Què és?

La telefonia mòbil és un sistema de comunicació popularitzat a finals del segle XX i que ha anat progressant fins a l'actualitat. Consisteix en un sistema de comunicació no cablejat, bidireccional i punta punt; que emet senyals de veu. Tot i què actualment també s'hi poden enviar missatges de text (SMS), missatges multimèdia, videotrucades, càmara de fotos i un seguit d'aplicacions relacionades amb l'us d'internet (1.7)



Cada telèfon està connectat a una antena o terminal. Aquestes estan connectades a una central base. Tots aquests es comuniquen amb microones de freqüència entre 900 i 2000 MHz. Cada antena té una zona d'abast, que està definida en forma d'hexàgons.





Quan un mòbil s'encen envia una senyal a les antenes avisant que està encés, la que el mòbil rep més fort queda autoasignada. Si el telèfon es desplaça les antenes s'avisaran i la que passi a tenir més potència s'hi autoconnectarà. Si el telèfon rep o realitza una trucada, les estacions es comunicaran amb una central de commutació que els enllaçarà. 


Seguretat

Per tal de protegir el telèfon i la tarjeta SIM, on hi ha la informació privada de cada telèfon, hi ha una sèrie de codis:

-El PIN, són quatre nombres que es poden escollir.
-Si t'equivoques 3 vegades seguides amb el PIN necessites el PUK, un codi de 8 xifres que no es pot canviar i que et donen amb la documentació del telèfon. Si t'equivoques 10 vegades la tarjeta SIM queda bloquejada i mai més no es pot utilitzar. 

-L'IMEI és un codi fixe que cada telèfon té i que només saven la companyia i el usuari. Serveix per poder bloquejar del tot els telèfons de la llista negra. ( Robats, perduts...)




Les quatre grans companyes d'Espanya són:

-Vodafone.
-Movistar.
-Orange
-Yoigo






Primers mòbils.
Mòbil actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols opinar?