Què és?
La radio és un sistema de comunicació unidireccional i punt a multi-punt, és a dir que l'emissor transmet el missatge i el reben un nombre indefinit de receptors. És un sistema de comunicacions que es basa en l'emissió de sons a través d'ones de radio. Aquestes van ser descobertes gràcies
al descobriment de les ones electromagnètiques. Heinrich Rudolf Hertz, entre 1886 i 1888, va ser el primer a validar experimentalment les ones electromagnètiques. A partir de l'experiment, que va permetre crear-les va desenvolupar-se molts anys després la radio.
Per tal d'aconseguir crear moltes emissores el que es fa és modular les ones electromagnètiques és a dir canviar la seva freqüència o la seva amplitud.
Amb la freqüència modulada s'anomena FM, té millor qualitat de so però no té un abast tan bo. Amb l'amplitud d'ona modulada s'anomena AM i té una qualitat de so més baixa però la seva senyal arriba més lluny
La radio ha estat utilitzada par moltes coses: Informar-se, amb us militar, com distracció...
Va prendre molta importància fins a la sortida de la tele ja que aquesta té l'avantatge de que pots veure el que d'estant explicant. A més ara no cal tenir ràdio per escoltar-la ja que tant els telèfons mòbils les tauletes, els ordinadors i els televisors poden emetre els canals de ràdio.
Ràdio antiga
Ràdio antiga oberta
Ràdio antiga oberta
Ràdio moderna